RÓMA PIROS

RÓMA PIROS

Gyártó: Uniós termék
Típus: Normál paszpartu
Elérhetőség:
Rendelhető
Ár: 675 Ft 675 Ft Nettó: 675 Ft 675 Ft

Kapható választék:

Leírás

AJÁNDÉK - 1 DB NÉGYSZÖG ALAKÚ ABLAKVÁGÁSSAL!

 

NORMÁL PASZPARTU – DEKORATÍV KÉPKERETEZÉS,

több mint egy egyszerű karton lap


A normál paszpartu összhangot teremt a képkeret és a téma között.

A normál paszpartu egy kb. 1,4 mm vastag, a kép méreténél nagyobbra vágott, többnyire ablakkal ellátott minőségi karton.

A normál paszpartu elősegíti, hogy a kép több teret kapjon, jobban a középpontba kerüljön, így a normál paszpartu segítségével a képkeretezés lakásának egyik legszebb díszévé váljon.

A normál paszpartu védő funkcióján túl rendkívül dekoratív hatást kölcsönöz a bekeretezett képnek. Normál paszpartu alkalmazásával le is lehet takarni a kép egyes részeit. A normál paszpartu; az üveg és a kép között helyezkedik el, egy légrést biztosítva a témának, hogy az alkotás ne érintkezzen az üveggel.

A normál paszpartu lehetőséget nyújt arra, hogy a kép és a keret színe még jobban harmonizáljon egymással.


Normál paszpartu, több mint egy egyszerű karton lap, amivel képei otthona díszeivé válnak.


Normál (standard) minőségű paszpartu alátét kartonnak nevezzük, mindazokat a paszpartu kartonokat, melyek nem elégítik ki a múzeumi paszpartu vagy a tartósító minőségű paszpartu kartonok csoportjának követelményeit. Az ilyen paszpartu kartonok alapanyaga tisztítatlan facellulóz. Mindig tartalmaz lignint, vagy fanedvet, ami a fának az az összetevője, mely a paszpartu karton elöregedése folyamán savat hoz létre. A sav idővel megbarnul, a paszpartu karton is láthatóan barna lesz és morzsálódik, amint azt a sav a szálaira bontja. A folyamat felgyorsul, ha a paszpartu karton, vagy papír nappali fény hatása alá kerül. (Gondolj a napon heverő újságpapírokra).

Amint a normál (standard) paszpartu karton barnulni kezd, a sav a műalkotás felé "vándorol", majd ezt is barnítani kezdi és elindítja a morzsálódását. Az ilyen paszpartu karton soha nem használható tartósító képkeretezés céljára! Többnyire kis értékű reprodukció, poszter, fénykép vagy gobelin rutin képkeretezése alkalmával használjuk.

Jellemzők
Méret
Paszpartu Ív: 80 x 120 cm
1/2 ív: 60 x 80 cm
1/4 ív: 40 x 60 cm
A4: 21 x 29,7 cm
Beszélgessünk róla! Vélemények (0)

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!

Rossz            Kitűnő

Képkeret bolt, a képkeretező és képakasztó mester © 2021